Fiul fostului antrenor al naţionalei de handbal feminin Gigi Ionescu este urmărit penal pentru înşelăciune cu bilete la ordin şi file CEC fără acoperire, după ce, în numele unei firme, a cumpărat mărfuri de peste 90.000 de lei pe care nu le-a mai achitat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat ancheta în cazul lui Robert Ionescu, fiul fostului antrenor al naţionalei de handbal feminin Gigi Ionescu, acuzat de înşelăciune cu bilete la ordin şi file CEC fără acoperire şi au înaintat cazul Parchetului Judecătoriei Oradea, cu propunerea de trimitere în judecată. Potrivit oamenilor legii Robert Ionescu este urmărit penal pentru înşelăciune. Surse judiciare au precizat că Ionescu este acuzat că, în cursul anului 2008, în calitate de administrator împuternicit al unei firme orădene, ar fi achiziţionat, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, diverse mărfuri în valoare totală de 90.534 de lei de la o altă firmă orădeană, pentru plata cărora a emis mai multe bilete la ordin şi o filă CEC. "La data scadenţei, însă, instrumentele de plată emise de administrator au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale de disponibil în contul bancar, cu toate că din cercetări a reieşit că în perioada respectivă firma deţinea sumele necesare", susţin sursele citate. Ulterior, Ionescu ar fi revândut o parte dintre mărfurile achiziţionate, sub preţul de cumpărare. Prejudiciul provocat de Ionescu este de 90.534,16 lei, nerecuperat.

Robert Ionescu a mai fost implicat într-un scandal, în urmă cu trei ani, după moartea soţiei sale, procurorul Valentina Ionescu, când părinţii acesteia l-au acuzat de omor. Ancheta a infirmat, însă, susţinerile soţilor Gligor şi a stabilit că tânăra de 30 ani s-a sinucis.