Un orădean a fost arestat preventiv şi un adolescent de 17 ani a fost arestat la domiciliu după ce au tâlhărit un bărbat. Victima avea la el un telefon, un pachet de ţigări şi trei lei.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, luni, 10 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Oradea, și față de un tânăr de 17 ani, din comuna Dobrești, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe orădeanul de 32 de ani că, duminică, 9 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, în timp ce se afla împreună cu tânărul de 17 ani în zona Parcului Nicolae Bălcescu din Oradea, ar fi acostat un bărbat de 44 de ani, din comuna Dobrești și, prin violență, l-ar fi deposedat pe acesta de un telefon mobil, un pachet de țigări și de 3 lei, cauzând un prejudiciu total estimat la 820 de lei, recuperat”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa. Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 32 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar față de tânărul de 17 ani a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu. Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi.