Doi orădeni, un bărbat şi o femeie, au fost anchetaţi de poliţişti, care au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a acestora pentru evaziune fiscală, un prejudiciu de peste 9 milioane de lei. Alţi doi bărbaţi, tot din Oradea, vor fi cel mai probabil deferiţi justiţiei, de asemenea, pentru evaziune.

 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unor administratori de firmă, bănuiţi că ar fi prejudiciat statul cu peste 9.300.000 lei, prin evaziune fiscală. Este vorba

despre un bărbat de 59 de ani şi o femeie de 57 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada ianuarie 2010 - ianuarie 2015, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, precum şi alte operaţiuni fictive, respectiv cheltuieli fictive cu deplasări şi detaşări, în valoare totală de 11.444.207 lei.

De asemenea, cei doi sunt bănuiţi de polițiștii de investigare a criminalității economice că, în aceeași perioadă, ar fi executat evidenţe contabile duble privind salariile angajaţilor. Prejudiciul total adus astfel bugetului consolidat al statului este de 9.344.308 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Bihor. Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, fiind aplicat sechestru asigurator asupra a două imobile aflate în proprietatea celor doi orădeni, până la concurența sumei de 700.000 lei. Poliţiştii au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul, cu propunere de trimitere în judecată, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Tot poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a altor doi bărbaţi, unul de 59 şi unul de 29 de ani, reprezentanții unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 46.000 lei, prin evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe orădeanul de 59 de ani că, în mod repetat, în perioada 2012 - 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi evidenţiat în documentele contabile cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţii fictive de mărfuri ori prestări de servicii de la o societate orădeană cu comportament de tip „fantomă”, reprezentată de bărbatul de 29 de ani cercetat în aceeași cauză. Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 46.664 lei, din care, poliţiştii de investigare a criminalității economice bihoreni au recuperat 11.379 lei, prin plățile efectuate de către cele două persoane. Şi în acest caz poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi.