Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un bărbat din Republica Moldova, care conducea un autoturism marca BMW radiat din circulaţie şi cu numere de înmatriculare false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat, marţi, pentru a intra în ţară, cetăţeanul moldovean Mihail P., în vârstă de 59 de ani, cu domiciliul în Republica Moldova, conducând un autoturism marca BMW tip 520D, cu numere de înmatriculare specifice Franţei. Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului specific Belgiei, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au demarat cercetările. Astfel, cu ocazia verificărilor în bazele de date proprii s-a constatat faptul că autoturismul este radiat din circulaţie, iar numerele de înmatriculare aplicate nu au fost atribuite niciunui alt autoturism, fiind false.

Din declaraţiile şoferului a rezultat faptul că el a achiziţionat autoturismul din Franţa, contra sumei de 17.000 de euro, neştiind că acesta are probleme de legalitate. Având în vedere cele constatate, bărbatului i s-au întocmit actele de urmărire penală pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.