Un bărbat de 48 de ani, din Galați, a fost reținut miercuri, 13 martie, de polițiști și arestat joi, 14 martie, de magistrații din Oradea, pentru că ar fi tâlhărit angajata unei patiserii.

 

Din cercetări a rezultat că, pe 27 februarie, în jurul orei 17.45, în timp ce se afla în incinta unei patiserii din Oradea, sub pretextul că ar fi vrut să schimbe o sumă de bani, în bancnote mari, bărbatul ar fi sustras 950 de lei de la angajata societății, iar pentu a-și asigura scăparea, în momentul în care angajata l-ar fi prins de braț, bărbatul ar fi agresat-o și ar fi fugit, scăpând pe jos banii sustrași.

În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, care necesită pentru vindecare între 3 și 4 zile de îngrijiri medicale.  

Joi, 14 martie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe bărbatul de 48 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.