Poliţiştii din Biharia l-au reţinut, joi, pe şoferul din Sălaj care a accidentat, intenționat, o persoană și a distrus parbrizurile de la două autocamioane, în Borş II.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, joi, în urma administrării probatoriului, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Boghiș, județul Sălaj, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și distrugere.

„Acesta este bănuit că, la data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 10.40, în timp ce conducea un autocamion pe autostrada A3, dinspre localitatea Biharia înspre PTF  Borș 2, la ieșirea din parcarea - cântar Borș 2, l-ar fi accidentat, în mod intenționat, pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Nojorid, județul Bihor, care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă, în fața autovehiculului condus de bărbatul de 36 de ani.

În urma evenimentului, bărbatul de 31 de ani a fost aruncat pe carosabil, suferind leziuni care necesită pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa. Şoferul din Sălaj mai este acuzat şi că, folosind corpuri contondente, ar fi distrus parbrizul de la autocamionul bihoreanului de 31 de ani și parbrizul unui alt autocamion, care aștepta la rând, în apropierea PTF Borș 2. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale. Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.