În cursul dimineții de marți, 14 aprilie, o bătrână de 74 de ani, care locuia singură în satul Ioaniș (comuna Finiș), la numărul 77, a fost găsită moartă de nepotul ei.

După cum declară vecinii, femeia zăcea într-una dintre camere, cu gâtul tăiat și cu capul acoperit, în timp ce în holul folosit ca bucătărie era o baltă de sânge și un cuțit aruncat pe jos.

Îngrozit, nepotul de soră al victimei a anunțat poliția, iar o echipă de criminaliști de la Oradea și Beiuș, în frunte cu  procurorul Alin Leucea, șeful Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a început imediat cercetările, prelevând probe de la fața locului. 

După finalizarea cercetărilor la fața locului, s-a dispus audierea martorilor și autopsia cadavrului, pentru a se stabili cu certitudine cauza morții. Tot vecinii victimei cred că criminalul ar fi pătruns în gospodăria bătrânei prin grădina din spatele casei și, după comiterea odioasei fapte, ar fi ieșit pe poartă, lăsând-o deschisă, ceea ce l-ar fi intrigat pe nepotul venit pe la ora şapte și jumătate dimineața, ca să vadă ce face mătușa lui, așa cum obișnuia să facă zilnic.

Aceiași vecini vorbeau că în dimineața zilei de marți, la bufetul din satul învecinat, Șuncuiș, ar fi fost reținut de polițiști un oarecare Șubric, recent ieșit din pușcărie și suspect în acest caz. Locuitorilor din Ioaniș li se pare dubios faptul că Șubric era deja beat pe la ora opt dimineața, ceea ce înseamnă că avea bani asupra lui, sursa acestora, în opinia vecinilor, fiind tocmai gospodăria victimei.