Un bihorean a fost reținut de polițiștii rutieri din Beiuș și arestat de magistrați, după ce ar fi sustras un autoturism în scop de folosință și l-ar fi condus fără permis și sub influența alcoolului.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, miercuri, 31 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 33 de ani, din comuna Popești, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice .

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc pe acesta că, la data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 22.50, ar fi sustras un autoturism, în scop de folosință, din fața unui imobil din localitatea Budureasa, județul Bihor, unde fusese lăsat cu portierele neasigurate și cu cheile în contact și l-ar fi condus până în municipiul Beiuș, pe strada 1 Decembrie 1918, unde a fost depistat în flagrant delict de polițiștii de ordine publică din Beiuș. Autoturismul sustras a fost restituit proprietarului”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot la data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Biroul Rutier Beiuș l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Beiuș, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Beiuș a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 33 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii Biroul Rutier Beiuș continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.