Angajatul unei spălătorii auto din Oradea a fost reținut de polițiști, după ce a furat o maşină adusă de proprietar la spălătorie, şi, băut şi fără să aibă permis, a condus maşina, provocând un accident rutier în urma căruia o femeie a ajuns la spital.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, joi, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Oradea, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Potrivit poliţiştilor, miercuri, în jurul orei 23.55, bărbatul, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Lalescu din municipiul Oradea, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi păstrat o distanță suficientă și ar fi acroșat, din spate, un autoturism, condus, în fața sa, de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Cluj–Napoca. În urma accidentului rutier, o femeie din județul Cluj, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital. Din investigațiile efectuate de polițiști, a rezultat că bărbatul de 37 de ani ar fi sustras autoturismul respectiv, pentru a-l conduce pe drumurile publice, de la o spălătorie auto unde era angajat. Totodată, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 37 de ani prezenta o concentrație aloolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.