În intervalul 14 -16 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, aplicând 346 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.860 lei.

 

La sfârşit de săptămână, au fost reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere, constatate 12 infracţiuni şi 15 tamponări. Astfel, 121 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 44 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 46 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, opt pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire, iar 127 - pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Şi de această dată, mai mulţi bihoreni au fost depistaţi în trafic, în timp ce conduceau autoturisme sub influenţa alcoolului. Spre exemplu, un orădean de 47 de ani a fost prins în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de 16/17 august, un alt bărbat, din Marghita, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din Marghita, având o concentraţie alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cadrul acţiunilor organizate în trafic de poliţişti în intervalul 14-16 august, şapte persoane au fost depistate în timp ce conduceau fără să posede permise de conducere.