Societatea Academică din România și Romaniacurata.ro au realizat o hartă online interactivă ce permite vizualizarea unei serii de informații referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA. În perioada analizată, respectiv 2010-2014, în Bihor au fost finalizate 61 de dosare de corupţie, în mai mult de jumătate dintre ele pedepsele stabilite de magistraţi fiind cu suspendare.

Scopul acestei hărți interactive este acela de a facilia accesul persoanelor direct interesate de activitatea DNA, precum membrilor societății civile și jurnaliștilor, dar și celor din mediul academic care doresc să analizeze din punct de vedere statistic problematica (anti)corupției și, nu în ultimul rând, al publicului larg la informații descriptive și ușor comparabile la nivel de condamnare individuală.

Harta corupției locale conţine informații extrase atât din comunicatele de presă ale condamnărilor definitive, cât și din comunicatele de presă ale trimiterilor în judecată publicate pe site-ul DNA. Date punctuale despre fiecare caz în parte au fost extrase și centralizate într-un format editabil și uşor accesibil prin diversele filtre puse la dispoziție. Perioada de timp avută în vedere este 2010-2014, întrucât comunicatele referitoare la condamnările definitive sunt disponibile pe site-ul DNA doar din anul 2010. Potrivit statisticilor, în Bihor au fost finalizate 61 procese (în perioada 2010-2014), 55,74% fiind condamnări cu suspendare, în 3,28% dintre cazuri au fost implicate fonduri UE, în 36,07% dintre cazuri condamnații lucrau în sectorul public și în 36,07% aveau funcție de conducere. Potrivit documentelor, cea mai mare pedeapsă din Bihor a primit afaceristul Ioan Gherman, administratorul unor firme din domeniul petrolier, condamnat pentru corupţie la 86 de luni de închisoare cu executare.

Pe locul doi figurează Ioan Lascău, fostul director a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, condamnat la 84 de luni de închisoare, tot cu executare, la fel ca Gheorghe Mudura, patronul grupului de firme Master, condamnat la aceeaşi pedepasă. Senatorul Vasile Duţă, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu, Gabriel Varga şi Gheorghe Raţiu, se află şi ei pe lista celor condamnaţi pentru corupţie, alături de alţi funcţionari publici, poliţişti, poliţişti de frontieră sau oameni de afaceri.