Un bărbat este cercetat pentru violență în familie și alte infracțiuni, el fiind reținut de polițiștii din Bihor și arestat de magistrați după ce şi-a agresat soţia şi a lipsit-o de libertate dar şi pentru că a condus fără permis.

 

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, la data de 25 februarie a.c., în urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 39 de ani, din comuna Popești, domiciliat fără forme legale în localitatea Ciuhoi, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie în raport cu infracțiunea de lovire și alte violențe, amenințare, lipsire de libertate în mod ilegal și conducere fără permis.

„Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 6 spre 7 februarie a.c., în intervalul orar 23.37 - 00.09, pe fondul unor neînțelegeri cu soția sa, o femeie de 25 de ani, din localitatea Ciuhoi, județul Bihor, în timp ce se aflau la imobilul din Ciuhoi, care fusese domiciliu comun, până în urmă cu scurt timp, ar fi agresat-o pe aceasta și nu i-ar fi permis să părăsească imobilul timp de aproximativ 30 de minute. În cursul aceleiași nopți, după producerea incidentului, bărbatul ar fi condus un autoturism pe drumul public din localitatea Ciuhoi, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa.

În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 1 - 2 zile de îngrijiri medicale. În urma extinderii cercetărilor, a reieșit că, în perioada decembrie 2023 - ianuarie a.c., bărbatul ar mai fi agresat-o pe femeie și ar fi amenințat-o, provocându-i astfel o stare de temere. La data de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia l-au prezentat pe bărbatul de 39 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului.