Un bărbat de 55 de ani, condamnat la închisoare pentru refuz de recoltare a probelor biologice, a fost depistat și încarcerat de polițiștii bihoreni joi, 4 ianuarie.

Polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea au depistat și reținut un bărbat de 55 de ani, din comuna Lăzăreni, județul Bihor.

Judecătoria Oradea a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

 

Pe străzile din Bihor, sute de amenzi și permise reținute

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 53.955 de lei. Au fost reținute patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare. 69 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 13 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost sancționați doi pietoni, iar 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Joi, 4 ianaurie, la ora 16.15, pe raza localității Gurbediu, Bihor, polițiștii Secției nr. 8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un vehicul de tip ATV neînmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Tinca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.