Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorului Bihor și Arad au efectuat controlul pentru trei mijloace de transport încărcate cu peste 47 tone de deșeuri constând în îmbrăcăminte , încălțăminte,  mobilier și saltele uzate.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară celor două mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

Astfel, potrivit ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de către trei cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier și saltele uzate de la diferite societăți comerciale din Germania și Olanda pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor  Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorului Bihor și Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport erau încărcate cu 47.500 kg de deșeuri constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, mobilier și saltele uzate pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.  Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.