În cursul zilei de marţi s-a prezentat la intrarea în ţară prin P.T.F. Borş un microbuz în care călătoreau şapte persoane din Spania în România. Acţionând în baza analizei de risc, politiştii de frontieră bihoreni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, pasagerilor şi bagajelor acestora.

„Cu această ocazie asupra numitului F. A. Iosif, din judeţul Mureş, a fost descoperită ascunsă si nedeclarată cantitatea de 157,17 grame de obiecte din metal de culoare galbenă (lănţişoare, verighete, brăţări, cercei, inele, proteze dentare), obiecte pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor. Existând suspiciunea că aceste obiecte sunt din aur şi ar putea proveni din comiterea unor infracţiuni, o echipă de ofiţeri din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.J.P.F. Bihor şi lucrători din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor s-au prezentat în P.T.F. Borş, ocazie cu care  s-a luat măsura reţinerii obiectelor în vederea confiscării şi trimiterea acestora pentru expertizare. Lucrătorii din cadrul D.J.A.O.V. Bihor au aplicat numitului F. A. Iosif o sancţiune contravenţională, în valoare de 1.500 lei.

„Dacă obiectele reţinute sunt din aur, valoarea acestora este de aproximativ 20.500 lei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infractionale", a adăugat Cătălin Simuţ.