Un bărbat care a jefuit pe timp de noapte o tânără a fost înhăţat de poliţişti cu ajutorul imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere. O altă tânără care a distrus mai multe coşuri de gunoi strădaş a fost şi ea identificată cu ajutorul sistemului de suprafeghere.

În ziua de 22 mai în jurul orei 22.30, Poliţia bihoreană a fost sesizată prin 112 de către o tânără de 20 ani, din Baia Mare, că, în timp ce se afla în scara blocului în care îşi are reşedinţa în Oradea, a fost deposedată prin smulgere de un lănţişor din aur pe care îl purta la gât. Autorul, un bărbat de aproximativ 25 - 30 ani, a fugit după comiterea faptei. În urma sesizării, echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, după efectuarea cercetărilor în zonă, a trecut la vizonarea imaginilor surprinse de camera de supraveghere montată vis-à-vis de bisericuţa de pe strada Nufărului, în apropierea locului faptei. Astfel, pe imaginile înregistrate s-a observat faptul că, la ora 22.15, după ce victima a coborât din tramvai, a fost urmărită, la o distanţă de aproximativ 10 metri, de un bărbat îmbrăcat într-o geacă închisă la culoare, inscripţionată pe piept, blugi albaştri şi pantofi sport în două culori, respectiv alb şi negru. Bărbatul purta pe cap o şapcă de culoare închisă, cu cozoroc. În ziua următoare, în jurul orei 19.00, poliţişti orădeni care aveau semnalmentele suspectului, l-au depistat pe S.F.M., de 28 de ani, din Marghita în timp ce se deplasa pe bulevardul Decebal. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este autorul tâlhăriei, fiind reţinut de poliţişti şi ulterior arestat de magistraţii din cadrul Judecătoriei Oradea, pentru o perioadă de 29 de zile. "Aportul camerelor de supraveghere a fost decisiv la identificarea şi tragerea la răspundere penală a suspectului, care, potrivit declaraţiilor sale, în momentul depistării pregătea săvârşirea unei alte infracţiuni de acelaşi gen", se arată într-un comunicat al IPJ Bihor.

Coşuri vandalizate

Tot cu ajutorul camerelor de luat vederei a fost depistată o tânără de 27 de ani care nu avea altceva mai bun de făcut decât să distrugă coşurile de plastic stradale. Pe 15 mai orădeanca G.F.A. a distrus prin lovire şi rupere coşuri de gunoi stradale, amplasate în zona Piaţa Independenţei, Centrul Civic şi Strada Costaforu. Suspecta a fost identificată la scurt timp după comiterea faptei, în zona străzii Costaforu, cu ajutorul camerelor video de supraveghere amplasate în zonă. Poliţiştii orădeni au întocmit în cauză acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Hoţ de maşini prins   

Şi tot camerele de supraveghere i-au înregistrat pe alţi doi bărbaţi în timp ce forţa portiera unei maşini. Pe 19 mai un orădean a sesizat faptul că, în intervalul orar 11.30 - 12.00, persoane necunoscute au forţat yalele portierelor din faţă de la autoturismul aflat în proprietatea sa, pentru a sustrage bunuri din interior. Au fost solicitate imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zonă, iar în urma vizionării acestora au fost identificaţi suspecţii în cauză ca fiind S.R., de 33 de ani şi K.A.M., de 33 de ani, din Oradea. Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că S.R. este bănuit a fi autorul altor trei infracţiuni de furt calificat din autoturisme. Poliţiştii orădeni l-au vârât în arest, iar în urma prezentării sale la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, s-a emis faţă de acesta mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 zile.