Un tânăr din Iaşi a încercat să introducă în ţară o carabină şi două cutii cu muniţie, ascunse într-o autoutilitară. Poliţiştii de frontieră au descoperit arma şi proiectilele ascunse în bagajele ieşeanului, care se întorcea din Italia.

Maşina în care au fost descoperite muniţia şi arma a ajuns în Borş sâmbătă, pe sensul de intrare în ţară. Autoutilitara, înmatriculată în România, era încărcată cu articole pentru decor şi condusă de un tânăr în varstă de 24 ani, care venea din Italia. „Având suspiciuni asupra încărcăturii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit, în urma căruia au depistat, ascunse printre bagajele personale, o armă cu aer comprimat şi două cutii a câte 500 de bucăţi de proiectile din plumb", a precizat comisarul şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.
Şoferul le-a spus poliţiştilor că dorea să folosească arma în scop personal, neştiind că pentru introducerea acesteia în ţară are nevoie de autorizaţie şi permis de portarmă. „Având în vedere cele constatate, carabina şi muniţia descoperită au fost sigilate şi reţinute, iar cetăţeanului român i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, precum şi pentru tentativă de contrabandă calificată", a adăugat Dan Lazăr.