Un bărbat care ar fi înșelat mai multe persoane, cărora le-ar fi vândut telefoane mobile contrafăcute, a fost reținut de polițiștii bihoreni. El este cercetat sub control judiciar.

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Bihor, la data de 13 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune (trei acte materiale) și punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare (patru acte materiale).

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2 martie – 30 septembrie a.c., ar fi oferit spre comercializare telefoane mobile posibil contrafăcute și accesorii de telefonie mobilă, de asemenea, posibil contrafăcute, purtând însemnele unor mărci consacrate. Acesta ar fi Indus, astfel, în eroare mai multe persoane de pe raza municipiului Oradea, prin prezentarea unor documente de proveniență a telefoanelor și accesoriilor de telefonie mobilă, oferite spre comercializare, pentru a crea convingerea cumpărătorilor că respectivele bunuri sunt originale”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

Potrivit polițiștilor, prejudiciul total astfel cauzat este de 4.900 de lei. De asemenea, tot pentru convingerea cumpărătorilor că produsele ar fi originale, bărbatul le-ar fi sugerat acestora să verifice pe site-urile oficiale ale producătorilor seriile IMEI inscripționate pe cutiile produselor oferite de acesta spre vânzare, serii care, în realitate, sunt unice și erau atribuite unor dispozitive originale, inducând astfel în eroare cumpărătorii că produsul achiziționat ar fi original. Telefoanele mobile comercializate de acesta urmează a fi supuse expertizării de către titularii mărcilor, în vederea stabilirii caracterului de originalitate și prejudiciul cauzat astfel titularilor mărcilor.

Polițiștii bihoreni l-au prezentat pe bărbatul de 43 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul de caz a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.