Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 26 de bihoreni bănuiţi de contrabandă cu ţigări. Anchetatorii au stabilit că suspecţii au transportat, deţinut şi apoi comercializat ilegal ţigări, în special în pieţele din Oradea, prejudiciul adus de grupare bugetului de stat fiind de aproape 130.000 de lei.  

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, marţi, 12 mai, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de 26 de persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 62 de ani, din municipiul Oradea şi localităţile bihorene Săcueni şi Diosig, bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă. "În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada 2014 - 2015, ar fi deţinut, transportat, depozitat şi vândut ţigarete pe raza judeţului Bihor, cu preponderenţă în incinta pieţelor din municipiul Oradea, cunoscând că acestea provin din contrabandă", se arată în comunicatul Poliţiei. Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, în cursul lunii martie a.c., 38 de percheziţii în urma cărora au identificat şi ridicat de la domiciliile sau locaţiile folosite de cei cauză, 239.770 ţigarete marcate necorespunzător, 14,2 kg. tutun precum şi 30.000 lei şi 12.000 euro.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului prin deţinerea de ţigarete de contrabandă a fost stabilit la 129.522 lei, în cauză fiind instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor deţinute de aceştia, până la concurenţa prejudiciului provocat. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată.