Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii de la Poliţia Animalelor, fiind cercetat pentru că ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor câini, pentru a le modifica aspectul.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, marţi, 19 martie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Sântandrei, la imobilul unui bărbat de 47 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților”.

„Din cercetări, a rezultat că, în cursul lunii februarie, bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul unei persoane din comuna Toboliu, locaţie în care ar fi tăiat urechile şi cozile a trei câini, pui, de rasă. În urma percheziției domiciliare, la locuința bărbatului de 47 de ani au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor o armă scurtă, de tip pistol Airsoft, diverse instrumente medicale și substanțe dezinfectante sau cicatrizante, precum și 5 câini de rasă, 4 dintre aceștia având urechile și cozile tăiate”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa.

Tot marţi, în urma audierii bărbatului și administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestuia, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului.