Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un bărbat, cetăţean român, urmărit internațional, care a încercat să efectueze formalităţile de frontieră folosindu-se de un document de identitate românesc fals.

 

Joi, 31 ianuarie, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat la controlul de frontieră, călătorind ca pasager într-un autocar, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul român I.I., în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Galați, pe numele căruia figurează un mandat european de arestare emis de către autoritățile spaniole pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei”, se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, bărbatul fiind predat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bihor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.