Poliţiştii de frontieră, cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au reţinut un grup de cetăţeni străini care, cu sprijinul unui cetăţean român, intenţiona să treacă ilegal graniţa de stat a României în Ungaria.
Specialiştii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au obţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, date şi indicii cu privire la un grup format din cinci cetăţeni turci, ce intenţiona să traverseze ilegal frontiera de stat a României către Ungaria. Din cercetările demarate împreună cu Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., s-a mai stabilit şi faptul că acestui grup de persoane i s-a alăturat un solicitant de azil în România, tot de origine turcă, acesta mai fiind cercetat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Cercetările au continuat în această cauză pentru stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale a grupului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Luni, cei şase cetăţeni străini au fost preluaţi din localitatea Simeria, de un tânăr de 24 ani, din judeţul Bacău. Acesta i-a transportat în localitatea bihoreană Avram Iancu cu scopul trecerii ilegale a frontierei. Pe baza informaţiilor D.G.I.P.I., cetăţenii turci au fost prinşi în flagrant şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră bihoreni. Din verificări a rezultat faptul că turcii, cu vârste între 19 şi 22 ani, au intrat legal în România, în această lună. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal în Ungaria pentru a ajunge în Germania, unde urma să îşi găsească un loc de muncă. Bărbatul de cetăţenie română a fost reţinut în PTF Borş, cu privire la acesta fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a întregii sale activităţi infracţionale, în vederea luării măsurilor legale.