Cozi kilometrice de maşini puteau fi întâlnite ieri la prânz pe DN 1, pe ambele sensuri de circulaţie, între Oşorhei şi Săcădat, după ce şoferul unui autocamion nu a putut frâna, intrând în coliziune cu alte patru autovehicule care circulau în aceeaşi direcţie, fiind oprite într-o coloană formată la intersecţia cu drumul judeţean spre localitatea Ineu.

La faţa locului s-a deplasat echipajul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bihor, echipajul de descarcerare, un echipaj al Ambulanţei, precum şi mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere. Din declaraţile şoferilor implicaţi în accident reiese că aceştia aşteptau în coloană, dat fiind faptul că un şofer intenţiona să vireze la stângă, pentru a merge spre Ineu. La un moment dat au simţit o izbitură. "Fiul meu se afla la volan şi mergeam spre Aleşd. În timp ce eram opriţi în coloană, am simţit o lovitură puternică. Impactul a fost atât de puternic încât mi s-a rupt spătarul de la scaun, iar bordul maşinii s-a deplasat", ne-a declarat Ştefan Lazăr, pasager într-un autoturism Dacia Logan. Potrivit poliţiştilor aflaţi la locul accidentului, şoferul autotrenului care a produs accidentul a rămas fără frâne, iar când şi-a dat seama de acest lucru, era prea târziu pentru a evita impactul. "Conducătorul unui autotren care circula spre Cluj nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers faţă de autoturismele din faţa lui şi a tamponat din spate o autoutilitară pe care a proiectat-o în autoturismul din faţă, care, la rândul său, a tamponat autovehiculul din faţa lui. În urma coliziunii, doar şoferul autoutilitarei a fost transportat la spital", a precizat inspectorul Octavian Negruţi, de la Poliţia Rutieră. Din fericire, starea bărbatului nu este gravă. "Victima a suferit contuzii la nivelul regiunii frontale şi o contuzie la umărul stâng. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe, dar starea lui este stabilă", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD-UPU.
Şoferul autotrenului care a produs accidentul, Nelu Ştiole, în vârstă de 40 de ani, susţine că venea dinspre Vaşcău încărcat cu argilă şi se îndrepta spre Cluj. Nu ştie din ce cauză sistemul de frânare nu i-au mai funcţionat. Alături de autoutilitară în accident au mai fost antrenate un autoturism Peugeout, o Dacia Logan şi o limuzină Bentley Continental înmatriculată în Belgia. Mai bine de o oră circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate.