Un accident în lanţ s-a produs, duminică, pe DN1, după ce un şofer nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul din faţa sa. Patru persoane, printre care şi un bebeluş de o lună, au fost transportate la spital. 

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, duminică, 18 august a.c., la ora 18.34, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin 112 că, pe DN1, în afara localității Aleșd, s-a produs un accident rutier.

Din investigațiile efectuate de polițiști, s-a constatat că, un bărbat de 31 de ani, din localitatea Tinăud, în timp ce conducea un autoturism înspre Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi păstrat o distanță suficientă în mers și ar fi acroșat din spate un autoturism, condus regulamentar, în fața sa, de un tânăr de 23 de ani, din localitatea Lugașu de Jos. Din impact, cel de-al doilea autoturism ar fi fost proiectat în autoturismul care circula în fața sa, iar ulterior, în aceeași modalitate, în accidentul rutier au mai fost implicate alte trei autoturisme, toate acroșate din spate, provocându-se astfel o coliziune în lanț.

În urma evenimentului rutier, tânărul de 23 de ani, care conducea primul autoturism acroșat, un tânăr de 22 de ani, din Lugașu de Jos, pasager în același autoturism, o femeie de 25 de ani, din Oradea pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani și un minor de o lună, pasager în același autoturism, au suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Foto> alesdonline.ro