Comisarii CJPC Bihor au desfăşurat, în perioada 1-12 februarie, 17 acţiuni de control în Vama Borş II. Au verificat transporturi de articole uzate - articole textile, articole de încălţăminte, mobilier, saltele, articole de uz casnic, anvelope. Comisarii au interzis introducerea pe piaţă sau punerea în liberă circulaţie a unor articole uzate în valoare de 190 de mii de lei.

În urma verificărilor efectuate, în 8 cazuri s-a constatat că produsele nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, şi prezentau urme de murdărie, praf, pete, pânze de păianjeni etc., fiind considerate produse nesigure, astfel că nu a fost permisă introducerea pe piaţă sau punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României. Vorbim despre articole uzate în valoare de aproximativ 190 de mii de lei.

În 9 cazuri, la data controlului s-a constatat vizual și prin sondaj că produsele nu prezintă deteriorări sau uzură avansată, dar, având în vedere că în punctul de frontieră nu există posibilitatea verificării întregii încărcături, au fost aplicate sigilii, deschiderea și verificarea întregului conținut fiind făcute de echipe ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din județele de destinaţie - Arad, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iași, Cluj şi Bihor. Au fost astfel oprite temporar articole uzate în valoare de aproximativ 593 de mii de lei.

„Reamintim consumatorilor bihoreni că pot solicita informații cu privire la drepturile lor la numerele de telefon 021.95.51, respectiv 0377.755.359, iar depunerea de reclamații se poate face pe site-ul anpc.ro prin completarea formularului de reclamații online, sau la sediul CJPC Bihor din Oradea, str. Evreilor Deportați, nr.4A1”, se afirmă într-un comunicat al Protecției Consumatorilor.