Poliţia Animalelor, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, au efectuat un control la Adăpostul Grivei, după ce s-au primit sesizări că animalele ar putea fi ţinute în condiţii improprii.

 

În urma verificărilor efectuate, „s-a constatat că nu erau respectate condițiile de deținere a animalelor, de igienă, hrană și îngrijiri medicale”, conform comunicatului oficial transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.

„Joi, 10 noiembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A. Oradea, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor O.U.G. nr.155/2001, privind gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv pentru verificarea condițiilor de viață ale animalelor de la un adăpost din municipiul Oradea”, se arată în comunicat.

„În urma controlului efectuat, s-a constatat că nu erau respectate condițiile de deținere a animalelor, de igienă, hrană și îngrijiri medicale”.
Poliţiştii au găsit câini vizibil înfometaţi, parte din ei nemaiputând să stea în picioare.
Aspectele constatate în cadrul controlului efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor fac obiectul unui dosar penal, întocmit în urma sesizării din oficiu, potrivit prevederilor Legii nr.205/2004 modificată, privind protecția animelelor, dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, în funcție de rezultatul acestora, să fie propusă o soluție corespunzătoare prin unitatea de parchet.