Un cadavru a fost descoperit într-o remorcă aflată într-o parcare pe strada Oneștilor din Oradea, în cartierul Prima. Descoperirea macabră a fost făcută de vecini. Victima era îndesată într-o valiză. O altă femeie a fost descoperită ruptă în bătaie.

Marți dimineața, cei care locuiesc pe strada Oneștilor au fost surprinși de un eveniment șocant. Un cadavru a fost descoperit într-o mică remorcă acoperită cu prelată, parcată înr-un spațiu amenajat de lângă blocuri. Remorca se afla pe locurile de parcare, amenajate spre strada Chimiei. Cadavrul femeii era îndesat într-o valiză acoperită cu nisip și alte lucruri.

Anchetatorii au împânzit parcarea în care a fost descoperită remorca în care a fost abandonată valiza cu cadavrul. Procurori, criminalişti, poliţişti au izolat zona şi au ridicat probe.

Potrivit unor surse, cel care a sunat la 112 a fost un bărbat care a semnalat prezenţa corpului neînsufleţit în remorcă. Cadavrul a fost ridicat de la faţa locului şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Bihor în vederea efectuării necropsiei, specialiştii urmând să stabilească exact circumstanţele în care femeia şi-a pierdut viaţa.

Anchetatorii desfăşoară în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. La scurt timp de la descoperirea şocantă, o altă femeie prezentând răni pe tot corpul, într-o stare de sănătate precară, a fost găsită de anchetatori într-un bloc din zonă. Tânăra fusese bătută sistematic, având şi leziuni interne. Aceasta a fost transportată la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale. Conform unor surse, femeia rănită este sora celei decedate. În apartamentul în care cele două ar fi locuit poliţişii au mai găsit încă o femeie. Toate cele trei ar fi practicat prostituţia.

 

Trei persoane audiate

 

Procurorii au transmis, la câteva ore de la găsirea cadavrului, că trei persoane sunt în custodia polițiștilor, fiind audiate. Victima a fost identificată că fiind o femeie în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul în Valea lui Mihai, care locuia fără forme legale în Oradea.

Procurorul Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a declarat că tânăra ar fi fost ucisă în altă parte, respectiv în cartierul Nufărul, cadavrul fiind transportat pe strada Oneștilor, duminică. Tot potrivit declarației procurorului Cristian Ardelean, bărbatul care a sunat la 112, în jurul orei 7.00, le-a spus anchetatorilor că din remorcă se simte un miros înțepător. 

„Decesul se pare că s-a produs ori vineri, ori sâmbătă, urmează să se stabiliească în urma autopsiei. Încă nu se cunoaște cu exactitate cauza morții, tocmai de aceea a fost dispusă o autopsie și în urma acesteia vom ști exact ce a provocat decesul, dacă au fost lovituri sau alte cauze. Cert este că decesul s-a produs într-o altă locație din municipiul Oradea, în cartierul Nufărul, nu pe strada Oneștilor, unde a fost găsit cadavrul. Persoanele bănuite de săvârșirea faptei, se pare că au fost mai multe, sunt în custodia Poliției, sunt audiate la acest moment. În funcție de cum evoluează ancheta vom comunica dacă s-au luat măsuri preventive, dacă au dobândit o calitate oficială, suspect, inculpat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În ceea ce o privește pe femeia transportată la spital, procurorul Cristian Ardelean a declarat că aceasta a fost găsită sechestrată în apartamentul de pe Oneștilor, cu mai multe leziuni.