Un fost agent al Poliţiei Rutiere Bihor şi un poliţist din instituţie, trimişi în judecată în 2009 pentru luare de mită şi fals, după ce au pretins o mie de euro unui şofer pentru a nu întocmi un dosar penal, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, sentinţa nefiind definitivă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a anunţat, ieri, că Tribunalul Mureş s-a pronunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, în dosarul a doi agenţi ai Poliţiei Rutiere Bihor, Ciprian Câmpan şi Flaviu Secan, trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor după ce au pretins 1.000 de euro unui şofer. "Instanţa l-a condamnat pe Flaviu Secan, acuzat de luare de mită, la doi ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani. La rândul lui, Ciprian Câmpan, acuzat de luare de mită şi fals intelectual, a primit aceeaşi pedeapsă", a declarat prim-procurorul Viorel Gavra. El a menţionat că soluţia nu este definitivă, ea fiind atacată deja, prin recurs, la Curtea de Apel Târgu Mureş. Flaviu Secan şi Ciprian Câmpan au fost reţinuţi în mai 2009, în urma unui flagrant organizat de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Ofiţerii DGA Oradea au fost sesizaţi de un cetăţean cu privire la faptul că un poliţist rutier din Bihor i-a cerut cumnatului său, V.I., suma de 1.000 de euro drept mită. În schimbul banilor, poliţistul nu îi mai întocmea dosar penal pentru fals în declararea unei tamponări. Flagrantul s-a realizat chiar în sediul Serviciului Poliţiei Rutiere. După descinderea ofiţerilor anticorupţie, agentul Flaviu Secan a aruncat banii primiţi pe fereastra toaletei, ei fiind găsiţi în scurt timp lângă sediul instituţiei.

În 1 iunie 2009, cei doi au fost trimişi în judecată, Secan pentru luare de mită, iar Câmpan pentru luare de mită şi fals intelectual. În 11 iunie 2009, cei doi au fost puşi în libertate. În 10 mai 2010, la solicitarea inculpaţilor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus strămutarea dosarului la Tribunalul Mureş.