Un tânăr de 22 de ani, din Şuncuiuş, a fost amendat cu 15.000 de lei de poliţişti după ce a abandonat doi câini, iar un orădean a primit aceeaşi amendă după ce, în curtea sa, a fost găsit un câine care nu beneficia de adăpost, apă sau mâncare suficiente.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Bihor, joi, 4 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Câinilor fără Stăpân, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Bihor au acționat preventiv pe raza județului Bihor, pentru salvarea animelor aflate în pericol și pentru evitarea situațiilor de abandon canin. Astfel, în urma verificărilor efectuate, în curtea unui imobil din municipiul Oradea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat un câine de rasă comună, într-o stare de întreținere necorespunzătoare.

„Câinele nu beneficia de adăpost, fiind ținut în curtea imobilului, printre gunoaie, deșeuri menajere, deșeuri din fier sau plastic și alte materiale de construcție. Totodată, animalul nu beneficia de suficientă apă și hrană, prezentând o vizibilă stare de întreținere proastă, prin pierderea masei musculare și evidențierea oaselor la nivelul bazinului. Câinele a fost salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, care au emis în cauză un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile. De asemenea, proprietarul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de la protecția animalelor au identificat un tânăr de 22 de ani, din Șuncuiuș, județul Bihor, care, la data de 31 martie ar fi transportat cu autovehiculul personal doi câini, din rasa Ogar, neidentificați prin microcipare, pe care i-ar fi abandonat pe raza localității Beznea. În consecință, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor l-au sancționat contravențional pe tânărul de 22 de ani, cu amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor  OUG nr. 155/2001 rep. și ale Legii nr.205/2004.