Doi bihoreni din comuna Gepiu, un tânăr în vârstă de 23 de ani şi un altul de 33, au fost reţinuţi joi şi ar putea ajunge în arest preventiv după ce au intrat într-o gospodărie din Sântandrei şi au furat inclusiv maşina aflată în curte. Poliţiştii au încercat să îi oprească în trafic, pe DN 76, dar cei doi şi-au continuat drumul. A urmat o urmărire ca-n filme, suspecţii fiind, în final, reţinuţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, joi dimineaţă, poliţiştii Postului de Poliţie Drăgeşti - Secţia nr .5 de Poliţie Rurală Oradea au efectuat semnul regulamentar de oprire pentru un autoturism care circula pe DN76, pe direcţia Oradea - Beiuş. "Conducătorul auto nu a oprit la semnul regulamentar al poliţistului, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia în trafic, autoturismul urmărit fiind blocat în trafic şi obligat să oprească pe raza localităţii bihorene Pocola. În autoturism se aflau două persoane care, după ce au oprit, au fugit înspre malul Crişului Negru, fiind prinse de poliţişti şi identificate ca fiind un bărbat de 33 de ani şi un tânăr de 23 de ani, ambii din comuna bihoreană Gepiu", a precizat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. După ce i-au reţinut, poliţiştii au aflat şi motivul pentru care cei doi au încercat să scape de oamenii legii.

În urma cercetărilor efectuate, cei doi sunt suspectaţi că, în noaptea de miercuri spre joi, s-ar fi deplasat în localitatea bihoreană Sântandrei, ar fi pătruns prin efracţie într-o curte şi apoi în locuinţa unui bărbat din Sântandrei şi ar fi sustras diverse bunuri şi din curte autoturismul cu care au fost depistaţi în trafic de poliţişti. Tot în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul de 33 de ani, care este bănuit că ar fi condus autoturismul sustras, nu posedă permis de conducere. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi vor fi prezentaţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt calificat.