Doi şoferi au fost reţinuţi de poliţiştii rutieri după ce au fost prinşi că s-au urcat băuţi la volan. Unul dintre ei a fost implicat într-un accident rutier, soldat, din fericire, fără victime.

Potrivit informaţiilor transmise de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, vineri, 6 octombrie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 46 de ani, din Oradea, care, în cursul aceleiași zile, a fost implicat într-un eveniment rutier produs în municipiu. Acesta este bănuit că, în jurul orei 07.40, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nufărului, înspre localitatea Sânmartin, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de o autoutilitară, care circula în fața sa, în aceeași direcție și ar fi acroșat-o din spate. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată într-un autoturism, care, la rândul său, a ricoșat într-un alt autoturism, ambele vehicule acroșate circulând în aceeași direcție. Evenimentul rutier a fost unul fără victime. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 46 de ani, care conducea primul autoturism implicat în evenimentul rutier, prezenta o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sâmbătă, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat de polițiștii rutieri orădeni la 7 octombrie a.c., în jurul orei 02.26, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fagului din municipiul Oradea, având o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. De asemenea, duminică, 8 octombrie, în jurul orei 04.15, pe strada Tudor Vladimirescu din Aleșd, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un tânăr de 20 ani, din localitatea Lugașu de Jos, în timp ce conducea un autoturism. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Polițiștii rutieri continuă cercetările în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd. Şi tot duminică, polițiștii Secției nr.11 de Poliției Rurală Valea lui Mihai au fost sesizați, în urma unui apel primit prin 112, că în Șimian s-a produs un eveniment rutier. Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au constatat că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Șimian, într-o curbă, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat în coliziune cu gardul și peretele unui imobil din localitate. Evenimentul rutier a fost unul fără victime. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul care conducea autoturismul prezenta o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.