Cadavrul unui nou născut și a încă unui făt au fost descoperite, într-o groapă acoperită cu pâmânt doar pe jumătate, în cimitirul din localitatea Spinuș.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, cele două cadavre au fost ridicate de o firmă de pompe funebre de la un spital din Oradea și îngropate, necorespunzător, în Spinuș, la cerea aparținătorilor.

„Vineri, 28 iulie a.c., polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați că, în incinta unui cimitir din localitatea bihoreană Spinuș, se află o groapă săpată și acoperită pe jumătate cu pământ. La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita, alături de polițiștii Servicului de Investigații Criminale, însoțiți de un medic legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bihor, care au constatat că într-o groapă se află două cutii termoizolante, în interiorul cărora erau două cadavre umane, unul fiind avorton și unul fiind un nou-născut”, se arată în comunicatul transmis de Alin Laza, ofițer de presă al IPJ Bihor. Cele două cadavre nu prezintă urme de violență, au stabilit anchetatorii, care efectuează cercetări pentru a stabili exact cum s-a întâmplat totul.

„În urma examinării medico-legale a cadavrelor, nu au fost identificate urme de violență. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a reieșit că, în urmă cu aproximativ o lună, o societate comercială, având ca obiect de activitate servicii funerare, ar fi ridicat cele două cadavre de la o unitate spitalicească din Oradea, iar, la solicitarea aparținătorilor, le-ar fi înhumat într-un cimitir din localitatea bihoreană Spinuș”, se mai arată în comunicatul IPJ Bihor. Polițiștii din Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.