O femeie în vârstă de 73 de ani și o alta în vârstă de 77 de ani au murit, luni seara, după ce au fost acroșate de un autoturism în Gepiu.

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, luni, 29 ianuarie a.c., la ora 18.46, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNAU 112 că, pe DN79, în localitatea Gepiu, în împrejurări care urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un accident rutier, în cadrul căruia un autoturism ar fi acroșat doi pietoni.

„În urma accidentului rutier, cei doi pietoni au suferit leziuni, efectuându-li-se manevre de resuscitare de către personalul medical. Pe respectivul tronson de drum, traficul rutier a fost blocat”, a transmis Alina Fărcuța. Traficul din direcția Salonta Oradea a fost deviat pe ruta Inand - Cefa - Roit - Livada de Bihor - Nojorid, iar din direcția Oradea către Salonta pe ruta - Leș - Tinca - Tulca - Salonta. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul celor doi pietoni, respectiv două femei, de 73 și 77 de ani, ambele din localitatea Gepiu. Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

UPDATE

Cele două femei traversau regulamentar strada

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a transmis, marţi, că cele două victime ale accidentului rutier produs luni seara, în localitatea Gepiu, traversau regulamentar, pe trecerea de pietoni, în momentul în care au fost acroşate mortal de un autoturism.

Astfel, potrivit informaţiilor transmise de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bhior, luni, 29 ianuarie, la ora 18.46, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că, pe DN79, în localitatea Gepiu, s-a produs un accident rutier.

„Din primele investigații efectuate de polițiștii rutieri din Salonta, la fața locului, s-a constatat că, în jurul orei 18.46, un bărbat de 70 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe DN79, în localitatea Gepiu, județul Bihor, pe direcția Salonta – Oradea, în împrejurări care urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi acordat prioritate de trecere și ar fi accidentat o femeie de 77 de ani și o alta de 73 de ani, ambele localnice, care s-ar fi angajat în traversarea drumului național pe marcajul pentru pietoni, semnalizat corespunzător”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa.

În urma accidentului rutier, cei doi pietoni au suferit leziuni care, din nefericire, le-au produs decesul la fața locului. În urma testării cu aparatul etilotest și a testării preliminare de drog a conducătorului autoturismului, rezultatele au fost negative. Polițiștii Biroului Rutier Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

Foto: Facebook InfoTrafic