Trei persoane au fost arestate preventiv fiind acuzate de trafic de droguri, după ce ar fi comercializat diferite stupefiante, inclusiv cocaină, unor consumatori din Bihor și Satu Mare.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a trei persoane, cercetate pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

„Actele de urmărire penală au relevat că, pe parcursul anului 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut substanțe cu efect psihoactiv (2-CMC și 2MMC)  către consumatori, din județele Bihor și Satu Mare”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Una dintre persoanele vizate a fost prinsă în flagrant delict în timp ce ar fi comercializat peste 200 de grame de substanță psihoactivă 2MMC.

„În aceeași perioadă, o altă persoană cercetată în cauză ar fi deținut și comercializat  diferite cantități de cocaină, drog de mare risc”, a mai adăugat comisarul șef Alina Fărcuța. Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astfel, în zilele de 19 și 20 august a.c., procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în două cauze penale, reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute, conform propunerii formulate de către procurori. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.