Aproape 1,5 kilograme de cannabis, muguri și frunze, au fost găsite de polițiști și procurori în podul unui imobil din Beiuș. Un tânăr de 27 de ani a fost reținut în acest caz.

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, ieri, polițiștii de combatere a criminalității   organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Oradea, au indisponibilizat,  din locuinţa unui bărbat, aproape 1,5 kilograme de cannabis.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul   Antridrog, împreună cu procurorii DIICOT - ST Oradea au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Beiuș, la locuința unui bărbat de 27 de ani, bănuit de cultivare de plante de cannabis fără drept. În urma percheziției   domiciliare, în podul imobilului au fost descoperite 1,476 kg de cannabis, puse la uscat, respectiv 1,144 kg de muguri de cannabis și 332 grame de frunze uscate de cannabis, provenite dintr-o cultură outdoor, pe care acesta este bănuit că ar fi înființat-o în cursul anului 2020”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuța.

De asemenea, DIICOT a transmis un comunicat conform căruia procurorii, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea, au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Beiuș, la locuința unei persoane despre care existau indicii că a înființat o cultură de cannabis pentru consum propriu. După audieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului.