Poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi administratori de firme, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei, prin evaziune fiscală şi complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni. Prejudiciul a fost recuperat integral.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat luni cercetările faţă de un bărbat de 46 de ani, din Săcueni, Bihor şi faţă de un altul de 52 de ani, din Oradea, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (81 de acte materiale), respectiv complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (81 de acte materiale).

În urma cercetărilor, demarate de poliţiştii bihoreni în 2018, bărbatul de 46 de ani este bănuit că, în perioada 2013 – 2016, în mod repetat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în Săcueni, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii documente de achiziţie fictive în valoare totală de 916.000 lei, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă operaţiuni reale, nefiind realizată în fapt achiziţia bunurilor, emise în numele unei societăţi comerciale orădene, cu comportament de tip „fantomă”, administrată de bărbatul de 52 de ani, în scopul diminuării bazei impozabile şi sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor.

Bărbatul de 52 de ani este bănuit că, în perioada 2013 - 2016, în calitate de administrator de fapt al respectivei societăţi orădene, cu comportament de tip „fantomă”, ar fi întocmit și emis, în mod repetat, 81 de facturi fiscale fictive în favoarea societăţii din Săcueni, administrată de bărbatul de 46 de ani, reprezentând operaţiuni nereale de livrări de bunuri, în valoare totală de 916 mii lei, pentru a favoriza fiscal societatea respectivă, prin diminuarea bazei impozabile şi sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat este de 295.485 de lei.

 Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţiştii bihoreni, prin aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile deţinute de cei în cauză.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor două persoane.