Poliţiştii bihoreni au descins marţi la sediile mai multor firme din Oradea în cadrul unei acţiuni mai ample care avea ca scop anihiliarea unei reţele care producea şi comercializa băuturi alcoolice. Au fost efectuate 10 percheziţii la domiciliile suspecţilor, la sediile firmelor folosite de aceştia în activitatea infracţională şi în imobilele în care existau suspiciuni că se produc ilegal băuturile alcoolice.

Anchetatorii îi acuză pe V.V., de 45 de ani, C.I., de 53 de ani, S.V., de 49 de ani, S.D., de 37 de ani, K.C., de 21 de ani şi B.A.F., de 24 de ani că au produs respectivele băuturi alcoolice în mai multe imobile situate în Oradea şi, ulterior, le-au comercializat fără documente legale către diverse baruri şi persoane fizice din judeţul Bihor. Cei şase sunt suspectaţi că, în perioada în perioada 2011 - 2012, ar fi utilizat alcool dublu rafinat, achiziţionat fără forme legale de la mai mulţi furnizori, ca materie primă pentru fabricarea de votcă, rom, brandy şi alte sortimente de băuturi alcoolice.

În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii bihoreni, au fost descoperite 49.440 ţigarete (2.472 pachete de ţigări) marcate necorespunzător, o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, precum şi 600 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, 15 litri de diverse arome, peste 100 de recipiente din plastic sau sticlă, de diferite mărimi, capace din plastic şi 5.700 lei. Prejudiciul astfel provocat bugetului de stat se ridică, până în prezent, la aproximativ 100.000 lei.