Un bărbat sirian ce administra o firmă din Oradea este suspectat că ar fi cumpărat şi vândut oi, fără a conduce evidenţe contabile şi fără a declara veniturile obţinute.
În cursul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Poliţiei judeţului Bihor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ali A., de 45 de ani, din Republica Siria, administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Oradea, este suspectat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Acesta este bănuit că, în perioada 2007 - 2009, ar fi achiziţionat ovine în valoare de 120.000 lei de la diferite persoane de pe raza judeţelor Bihor şi Arad, oi pe care ulterior le-ar fi exportat în Croaţia şi Macedonia, fără să conducă evidenţe contabile, iar veniturile obţinute astfel nu le-a declarat organului fiscal competent, prejudiciind bugetul de stat consolidat. Celui în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.