Administratorul unei firme, cu sediul în Oradea, suspectat că ar fi provocat statului un prejudiciu de peste 97.000 lei prin evaziune fiscală, a fost trimis în judecată după ce oamenii legii au finalizat cercetările.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat în această săptămână cercetările în dosarul penal în care un bărbat de 48 de ani a fost acuzat de evaziune fiscală.
Orădeanul este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi omis să evidenţieze în actele contabile o factură fiscală din 26 februarie 2007 în valoare de 8.700 lei, reprezentând achiziţionarea unor saltele de pat. Totodată, este bănuit că, în perioada februarie - octombrie 2007, ar fi întocmit evidenţe contabile duble şi nu ar fi înregistrat în contabilitate produse comercializate în valoare totală de 329.000 lei. Astfel, prejudiciul total cauzat bugetului statului este de 97.682,45 lei. Dosarul a fost înaintat de poliţiştii S.I.F. la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.