Foc izbucnit la subsolul unui imobil

Două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi echipajul de terapie intensivă al SMURD au intervenit ieri dimineaţă pentru sitingerea unui incendiu izbuncnit la subsolul unei clădiri de pe strada Olteniei din municipiu. Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au evacuat de urgenţă locatarii clădirii, fumul degajat de incendiul care se manifesta cu violenţă la nivelul subsolului periclitând siguranţa celor care domiciliau în apartamentele imobilului respectiv. „Echipajele, care au acţionat cu două autospeciale cu apă şi spumă, au localizat şi lichidat incendiul, împiedicând propagarea acestuia la întregul subsol şi la locuinţe. În urma producerii evenimentului, generat cel mai probabil de fumatul în locuri nepermise, au fost afectate şase boxe amenajate la subsol, arzând pereţii (din lemn) despărţitori ai acestora şi deşeuri de lemn şi hârtie. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită", ne-a declarat locotenent Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Asanare de muniţie

Echipajul pirotehnic al ISU Crişana a desfăşurat sâmbătă, în localitatea Petreu, o misiune de asanare a unei bombe aruncător de calibru 82 mm, găsită de cetăţeana B. I. în timp ce efectua săpături în scopul colectării de fier vechi. O operaţiune similară a fost desfăşurată şi în cursul zilei de duminică, echipajul intervenind pentru asanarea unei grenade defensive, descoperite de un cetăţean în cimitirul Rulikowski din Oradea. „Ambele muniţii, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost identificate, ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni", a menţionat Roşca.

Butelie uitată deschisă

Pompierii orădeni au fost sesizaţi duminică de către un locatar al unui apartament din Oradea, de pe strada Salcâmilor, cu privire la faptul că în imobil se simţea un miros puternic de gaz de butelie, provenind dintr-un apartament în care se afla o persoană în vârstă. „Acţionând cu scara culisabilă, pompierii militari au pătruns, prin balcon, în apartamentul situat la etajul 3, unde l-au găsit pe proprietar, în vârstă de 85 de ani, dormind. Datorită sesizării rapide a evenimentului de către un vecin şi a intervenţiei pompierilor militari, bărbatul a fost salvat. Forţele de intervenţie prezente la faţa locului au procedat la închiderea robinetului buteliei, care fusese uitat deschis de către proprietar, aerisirea încăperii şi asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.