Un bărbat a fost reţinut în arest după ce a fost depistat în timp ce conducea fără permis, o autoutilitară neînmatriculată, cu care transporta material lemnos sustras.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, luni, în localitatea Cordău, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, localnic, în timp ce conducea o autoutilitară care nu avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare. Din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoutilitara pe care o conducea este neînmatriculată. Totodată, în urma controlului efectuat de polițiști, s-a constatat că bărbatul transporta cu autovehiculul respectiv 1 metru cub de material lemnos, fasonat, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost scos din rădăcini și sustras din fondul forestier național, dintr-o pădure a localității bihorene Sânnicolaul Român. Materialul lemnos și motofierăstrăul folosit de către bărbat au fost ridicate în vederea confiscării.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix l-au reținut pe bărbatul de 29 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Polițiștii din Băile Felix continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept și furtul de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. (Foto-arhivă)