Pompierii au fost alertați, joi seara, de un orădean care a sunat la 112 anunțând că a văzut o persoană în apele Crișului Repede. Era vorba despre o femeie care a și ieșit, singură, la mal, nefiind deocamdată clare circumstanțele în care aceasta a ajuns în apă.

Potrivit lt.col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, în această seară, în jurul orei 20.40, un apelant al numărului unic 112 sesiza ISU Bihor cu privire la faptul că a observat o persoană în apele Crișului Repede, în zona Podului Centenarului din municipiul Oradea.

„Pentru gestionarea evenimentului, la locul indicat de apelant au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea”, a precizat lt.col. Camelia Roșca. Potrivit acesteia, pompierii au preluat victima, o femeie în jur de 50 de ani, care ajunsese înot la mal, înainte de sosirea echipajelor, și au predat-o, conștientă și cooperantă, echipajului SMURD, care i-a acordat îngrijirile necesare, transportând-o ulterior la UPU a Spitalului Clinic Județean Bihor.

Comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor a transmis că la fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii orădeni, constatând că persoana respectivă, o femeie de 53 de ani, din Oradea, ajunsese la mal, fiind ajutată să iasă din apă de către unul dintre trecători, care a observat scena. Din investigațiile efectuate, femeia nu a fost victima niciunei infracțiuni.