Un bărbat de 62 de ani a fost reținut de polițiști, după ce a părăsit locului unui accident rutier și a cauzat alte două evenimente rutiere, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

La data de 18 iulie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Poliției Municipiului Salonta – Biroul Rutier au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 62 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 15 iulie, în jurul orei 20.20, bărbatul, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul județean 709/A, pe direcția Tăut – Talpoș, în fața unui imobil din localitatea Batăr, județul Bihor, ar fi acroșat o minoră de 12 ani, din Marea Britanie, care circula, în calitate de pieton, pe marginea din dreapta a părții carosabile, în aceeași direcție. În urma accidentului rutier, minora a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.

După impact, bărbatul a părăsit locul producerii accidentului rutier, iar la intersecția cu drumul județean 709, în aceeași localitate, nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier „Oprire”, ar fi pătruns în intersecție, fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism și ar fi intrat în coliziune cu acesta, acest eveniment rutier fiind unul fără victime.

După producerea celui de-al doilea eveniment rutier, bărbatul de 62 de ani și-a continuat deplasarea pe drumul județean 709, pe direcția Batăr – Talpoș, iar în afara localității Batăr, ar fi pierdut controlul asupra direcției, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi rostogolit într-un șanț, iar apoi pe un teren agricol de pe partea stângă a direcției sale de deplasare, evenimentul fiind unul fără victime.

În urma testării bărbatului de 62 de ani, cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astăzi polițiștii l-au prezenta pe bărbat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii rutieri salontani continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.