Un incendiu violent s-a produs în noaptea zilei de miercuri spre joi, la o hală industrială localizată între localitățile Finiș și Ioaniș, comuna Finiș,  al cărei domeniu de activitate îl constituie procesarea deșeurilor industriale.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor în jurul orei 01.25, moment în care, la adresa indicată, s-au deplasat cu operativitate echipajele Secției de Pompieri Beiuș și ale Stației de Pompieri Ștei cu trei autospeciale de stingere, împreună cu echipajul de cercetare biologică, radiologică și nucleară al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea. 

Ajunse la locul evenimentului, echipajele de pompieri militari au constatat că incendiul se manifesta violent la întreaga hală industrială. Flăcările erau  alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul acesteia, amenințând să se propage la sediul administrativ al fabricii, la stivele cu substanțe chimice utilizate pentru procesarea deșeurilor industriale precum și la autoutilitare, autocisterne și autocamioane aflate în imediata proximitate. Operațiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 03.20, echipajele acționând ulterior, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. În urma producerii incendiului, a ars hala industrială pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați. Forțele de intervenție au reușit să salveze două autocisterne, un autocamion, 2 autoutilitare, sediul administrativ și stive cu substanțe chimice extrem de inflamabile, depozitate lângă hala incendiată, evitând astfel explozii și contaminarea chimică a solului și aerului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.