Opt echipaje de pompieri militari au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea bihoreană Valea Mare de Criş, comuna Borod, acolo unde o hală de producţie sicrie a fost cuprinsă de flăcări.

Pompierii militari ai Stației de Pompieri Aleșd și Detașamentelor 1 și 2 Oradea sunt cei care au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la o hală de producție sicrie din localitatea Valea Mare de Criș. „Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor, în jurul orei 01.10, la fața locului deplasându-se operativ, opt echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, patru containere de apă, o autoscară și un echipaj de prim ajutor. La sosirea primelor echipaje, flăcările se manifestau violent la una din cele 8 hale industriale din cadrul fabricii, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile - cherestea și lemn -, existând un risc ridicat de extindere la celelalte hale, lipite de aceasta”, a transmis ISU Bihor. Incendiul a fost localizat, pompierii acționând pentru protecția clădirilor și bunurilor neafectate de flăcări. Din fericire, nu există persoane rănite.

În sprijin, a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Borod, cu autospecială tip vidanjă și buldoexcavatoare.