Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene joi, 25 aprilie, au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 59.895 de lei. Au fost reținute șase permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor aplicate, 74 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 28 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, o sancțiune a fost pentru conducere sub influența alcoolului, o alta pentru lipsa ITP, iar 14 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Vitezomani lăsați fără permis

La data 25 aprilie, la ora 16.20, pe DX 16, în afara municipiului Oradea, județul Bihor, polițiștii Serviciului Rutier Bihor – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Ungaria, în timp ce conducea un autoturism, cu 183 de km /h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 120 de km/h.

De asemenea, pe 25 aprilie, la ora 18.46, pe DN 1Y, în afara municipiului Oradea, polițistii au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu 152 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu 63, respectiv 62 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

De asemenea, la aceeași dată, la ora 17.29, pe DN 1Y, în afara municipiului Oradea, polițistii au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Paleu, în timp ce conducea un autoturism cu 169 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu 79 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile, eliberându-i-se o dovadă fără drept de circulație.