Doi bărbați au rămas fără permis pentru 3 luni, după ce au fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau cu viteză excesivă.

 

Pe 29 februarie, la ora 16.40, pe Calea Aradului din Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Sântandrei, în timp ce conducea un autoturism cu 131 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

De asemenea, la ora 18.05, pe DN 1, în Urvind, a fost depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Borod, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.  

 

Cu permisul anulat și sub influența alcoolului

Tot pe 29 februarie, în jurul orei 09.24, pe un drum public din Bicaci, polițiștii Secției nr. 9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 69 de ani, din Cozieni, Buzău, în timp ce conducea un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 69 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror.

 

Pe mopede fără acte

În aceeași zi, la ora 20.05, pe D.N.19/B, în Abram, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, localnic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Un alt mopedist, controlat de polițiști, un localnic de 26 de ani tot din Abram, a fost depistat în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.