Fostul şef al Poliţiei Felix, comisarul şef Florian Teuca, a fost găsit decedat, ieri dimineaţă, în vila sa situată la intrarea în staţiunea Băile Felix. Un echipaj SMURD a fost chemat de soţia bărbatului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba de un atac de cord.


Comisarul şef Florian Teuca, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit mort în locuinţă, ieri dimineaţă, echipajul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare chemat de urgenţă de soţia sa nemaiputând să îl resusciteze. Fost şef al Poliţiei Felix, Florian Teuca a fost adjunct al şefului Poliţiei municipiului Oradea în perioada 2002 -2004, iar apoi, adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bihor până în iunie 2005, când a fost destituit ca urmare a unui control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, din cauza unor suspiciuni legate de modul în care şi-a ridicat vila chiar lângă sediul Poliţiei Felix. Ofiţerul lucra, în prezent, ca specialist în Biroul de Ordine Publică Urbană din Poliţia Oradea. Circumstanţele în care acesta a murit nu se cunosc încă, urmând să fie stabilite cu exactitate la necropsie. Florian Teuca a fost şeful Poliţiei Felix, adjunct al Poliţiei Municipale Oradea şi adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

În urma unui control efectuat de Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, acesta a fost transferat de la şefia Poliţiei Băile Felix ca adjunct al Poliţiei municipiului Oradea. Existau nenumătare îndoieli asupra modului în care poliţistul a reuşit să îşi adune averea, mai ales că deţinea o vilă la intrarea în Băile Felix. Cu toate că averea acestuia a fost controlată de mai multe ori, se pare că bărbatul a reuşit să justifice fiecare leu pe care îl avea.


Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Poliţiei Române, Florian Teuca deţinea din 1996 un teren intravilan de 500 mp, din 2005 o casă de locuit cu o suprafaţă de 390 mp în Băile Felix şi un autoturism Opel din 1992. În anul 2008, acesta a contractat un credit ipotecar de 260.000 lei, ce trebuie rambursat până în 2032. În ce priveşte veniturile familiei, potrivit declaraţiei de avere, singurele surse le reprezentau salariul de poliţist al lui Florian Teuca şi cel de funcţionar bancar al soţiei sale.