Paul Kover, fostul șef al Poliției Locale Oradea, a fost condamnat de Tribunalul Bihor la opt ani şi opt luni de închisoare după ce, în luna ianuarie a acestui an, şi-a înjunghiat de mai multe ori fosta soţie, pe strada Oneştilor.

Atacul s-a petrecut în ianuarie 2021, pe strada Oneștilor din Oradea. Femeia și bărbatul cu care ar fi avut o relație dar de care s-ar fi despărțit în urmă cu câteva luni, s-ar fi cercetat în mașina victimei, în parcarea din fața blocului. Bărbatul a atacat-o cu un cuțit, lovind-o de mai multe ori, după care s-a rănit și pe el și a dispărut. Femeia, în vârstă de 46 de ani, a fost preluată de medici și transportată la spital. Ea a suferit mai multe leziuni, fiind supusă unei intervenții chirurghicale. În zonă au ajuns mai multe echipaje de poliție dar și procurori, care au început căutările agresorului, la locul faptei fiind adus și unul dintre câinii de serviciu. Coordonați de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, chestorul Alin Haniș, polițiștii l-au găsit pe suspect câteva ore mai târziu, ascunzându-se într-o clădire aflată în construcție, în apropiere de locul în care și-a înjunghiat fosta soţie.

„Din mijloacele de probă administrate în cauză, rezultă că suspectul K. L. P. a săvârşit infracţiunea de tentativă de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că în data de 10 ianuarie, în jurul orei 18.00, inculpatul K. L. P., în vârstă de 45 ani, în timp ce se afla în Oradea, str. Oneştilor, nr. 15, pe fondul unei stări conflictuale vechi, i-a aplicat persoanei vătămate, K. L. I. (fosta soţie), în vârstă de 46 ani, mai multe lovituri cu un corp tăietor-înţepător, provocându-i leziuni (traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere; hemopneumotorace drept; pneumotorace stâng; emfizem subcutanat latero-toracic drept; hemopneumoperitoneu) care necesită 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei”, a precizat, la vremea respectivă, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău. Bărbatul a şi fost arestat, fiind şi în prezent după gratii. Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.