42 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, în valoare de aproape zece mii de lei, au fost confiscați valoric de polițiștii bihoreni pe 25 ianuarie, de la un transportator autorizat.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în urma unui control efectuat, polițiștii au constatat că, în perioada 10 octombrie 2023 - 16 ianuarie 2024, un bărbat de 47 de ani, din Bratca, Bihor, în calitate de transportator profesionist autorizat, ar fi efectuat 16 transporturi de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, cu o autoutilitară, 42 de metri cubi de lemne de foc, din specia fag și cireș, fără proveniență legală.

Cel în cauză a fost sancționat cu amendă de 5 mii de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 42 de metri cubi de lemne de foc, în valoare de 9.800 de lei.